Image Alt

Training Center Twente

CrossFit Kids - Training Center Twente Enschede

Wij zijn druk bezig met de mogelijkheden te onderzoeken om buiten lessen te verzorgen voor de jeugd. Dit lijkt simpeler dan het helaas in werkelijkheid is.

Het betreft uitsluitend buitensportaccommodaties waarvan de Veiligheidsregio Twente (VRT) de noodverordening heeft aangepast en de gemeente de locatie heeft vrijgegeven. Wij hebben geen eigen buitenterrein waardoor we in feite niets kunnen. Is het dan niet logisch dat we gewoon gebruik kunnen maken van het buitenterrein bij de Performance Factory (PF)? Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend. Zoals eerder aangegeven betreft het uitsluitend buitensportaccommodaties (die ook nog eens afsluitbaar moeten zijn) en mag er geen gebruik worden gemaakt van openbare terreinen.

Het buitenterrein van de PF heeft een publieke karakter en is in feite vrij toegankelijk voor iedereen. Woningcorporatie Domijn is eigenaar van de PF en is bereidwillig om ons in deze te ondersteunen daar waar mogelijk.

Wij hebben vanuit de Performance Factory een werkgroep opgericht met ons mede-participanten die ook buitenlessen willen gaan verzorgen voor hun leden. Wij hebben een Plan van Aanpak (PvA) geschreven waarin wij o.a. gedetailleerd aangeven hoe wij met o.a. fysieke aanpassingen het buitenterrein van de PF wel geschikt kunnen maken om op een veilige en verantwoorde manier lessen te verzorgen voor de jeugd. Ook moet er een heel uitgebreid en gedetailleerd protocol worden aangeboden van hoe het hele proces dient te verlopen t.a.v. het verzorgen van buitensportlessen voor de jeugd.

Wij hebben ons plan van aanpak inmiddels ingediend bij de gemeente Enschede en wachten hoopvol af op goed bericht. Mochten wij toestemming krijgen vanuit de gemeente, zullen er gelijk stappen worden ondernomen om het buitenterrein geschikt te maken hiervoor. Ook zijn wij momenteel bezig een rooster op te stellen in samenspraak met de andere partijen van de Performance Factory die ook gebruik willen gaan maken van de buitenfaciliteiten.

Ons prioriteit ligt bij het zo snel mogelijk weer opstarten van activiteiten, maar wij moeten ons conformeren aan de gestelde maatregelen, richtlijnen en eisen vanuit het RIVM, NOC NSF, VRT, gemeente Enschede en Sportaal.

Zodra er meer bekend is, laten we het jullie gelijk weten.

Samen sterk!

Tijn & Lisa

Close
About
nl_NLNederlands