Image Alt

Training Center Twente

Een goed bak koffie, hoe lekker is dat? Heerlijk toch!

En het wordt alleen nog maar beter…
Ten eerste, we hebben nu ook heerlijke koffie bij Training Center Twente. Wij hebben de medium roast bonen van de Twentsche Foodhal, hand geroosterde bonen special geselecteerd en afkomstig uit Zuid- & Midden-Amerika en Azie. Rainforest alliance certified.

Ten tweede, onderzoek wijst uit dat koffie en sporten een winnende combinatie is! Een kop koffie voordat je gaat sporten heeft een positief effect op je sportpresentaties.a

De voordelen van koffie voor sporten:
1.) Een betere bloedcirculatie:
Een Japanse studie toont aan dat voor niet-koffie drinkers een kop koffie een positief effect heeft op de bloedcirculatie. Deelnemers zagen hun bloedsomloop met gemiddeld 30% verbeteren in een tijdspanne van 75 minuten. Een betere bloedsomloop zorgt voor meer zuurstof, wat je sportprestaties weer ten goede komt.

2.) Behouden van spiermassa:
Wetenschappers aan de Universiteit van Conventry hebben vastgesteld dat cafeïne het verlies van spierkracht naarmate mensen ouder worden kan compenseren. Matige consumptie kan helpen om je basisconditie te behouden en het risico op verwondingen door het sporten kan verminderen.

3.) Minder Spierpijn:
Aan de universiteit van Illinois hebben ze geconcludeerd dat het drinken van twee tot drie koppen koffie een uur voordat je gaat trainen spierpijn kan verminderen. De cafeïne zou er voor zorgen dat je net dat beetje extra kracht hebt tijdens de training waardoor je spierkracht en uithoudingsvermogen toenemen.

4.) Energie voor de spieren:
Na het sporten kan koffie ook nuttig zijn, vooral bij uithoudingssporten en voor mensen die vaak trainen. Uit onderzoek blijkt dat bij de mensen die cafeïne hadden genuttigd, de voorraad glycogeen in de sporen met 66% toenam. Deze voorraad bleef aangevuld tot vier uur na een intensieve training. Glycogeen, een suikervoorraad van de spieren, zorgt voor een belangrijke bron aan energie tijdens het sporten. Als je ervoor zorgt dat deze voorraad goed aangevuld blijft, kan dit ervoor zorgen dat je de volgende keer beter en/of langer kan sporten.

Leuk al die wetenschappelijke onderzoeken……. ik stel voor om gewoon ook zelf ff op onderzoek uit te gaan. Laten we een week lang elke keer vóór en na de training een kop koffie drinken!

Who’s in??

Close
About
nl_NLNederlands