Image Alt

Training Center Twente

Training Center Twente, zo heet de sportschool van Martijn Meenhuis en Lisa MacFadyen. Jong en oud kunnen er terecht, ieder op zijn of haar eigen niveau. Evelijne Slütter (41) heeft CrossFit ontdekt. Een intensieve workout is haar op het lijf geschreven. Bij een kop koffie vertellen Lisa en Evelijne over beweging, voeding en keuzes.

Lisa, jij bent vast kerngezond….

Kijk, Martijn en ik zijn atleten. Een gezonde leefstijl zit altijd al in ons achterhoofd. Maar gezond eten, dat blijft een reis. Wat past bij mijn lichaam en op welk moment? Het is een mindset om niet te snaaien. Een kwestie van beseffen dat het niet hoeft. Van genoeg=genoeg. Wil je snacken, neem dan een stukje fruit. Trouwens, vandaag heb ik een extraatje bij de koffie: een vers gebakken Brenda’s broodje, met noten en zaden. Lekker en gezond.

O, jij hebt de recepten van Brenda ontdekt?

Ja, hoor. We kijken hoe we ons concept kunnen uitbreiden met thema’s die passen bij onze sportschool. Zoals een fysiotherapeut. Ook de producten van Blend New Day krijgen hier een plekje. Een poosje geleden heb ik een Detoxkuur gedaan. Gewoon omdat ik zelf wil ervaren hoe dat is. Want we willen ons alleen verbinden met items waar we 100% achter staan. Mij is de Detoxkuur goed bevallen.

Detox hoort bij gezondheid?

Dat zou je jezelf moeten gunnen.Detox gaat om een kickstart, om afvalstoffen, suikers, cafeïne, zuivel kwijt te raken. Om uiteindelijk puur te gaan eten. Gezonde voeding is de basis, in combinatie met rust en training. Het gaat om het geheel: een gezonde leefstijl. De producten van Blend New Day vind ik een mooie aanvulling op goede voeding. Bijvoorbeeld als je weerstand nét even iets minder is. Of als je nét even niet de tijd hebt om gezond te eten. En makkelijker kan niet!

Wat lach jij nou Evelijne? Herkenbaar?

Ik heb echt een super druk leven. Om te beginnen verdienen de drie mensen die bij mij op de eerste plaats staan de aandacht: mijn man en onze twee kinderen. Beide hebben we een fulltime baan bij een internationaal bedrijf. Los van elkaar zijn we veel onderweg en verblijven in hotels. Dan heb ik nog mijn serviceclub waarvan ik dit jaar voorzitter ben. Met vriendinnen zit ik in een beleggingsclub en een eetclub. Verder probeer ik mijn sociale netwerk te onderhouden. En af en toe te kijken bij de sport van de kinderen. Dat alles maakt het moeilijk om goed om te gaan met gezondheid.

Ah hotels, daar ligt het één en ander op de loer…

Ja! Het borreltje. Nét iets te laat naar bed. Een ontbijtbuffet met alles erop en eraan. Een uitgebreide lunch, driegangendiner. Genoeg dus.

En wanneer viel het kwartje dat dit niet goed is voor je?

Zo’n verandermoment heb ik twee keer per jaar. Dan ben ik historisch zwaar, héél druk en moe van mezelf na veel hotels en avonden weg. ‘En nú weer gezond!’ denk ik dan. De periode na de zomervakantie was vreselijk druk, zakelijk én privé. Toen besloot ik dat het vóór de kerst echt anders moet dan alleen maar eten en drinken. In november was mijn man een poosje in het buitenland. Dus hoefde ik alleen voor mezelf en de kids te denken. Hét moment voor de negen dagen Detox kuur.

Best stoer!

Ik heb de kuur samen met een vriendinnetje gedaan. Wel fijn dat je er niet helemaal alleen voor staat. We hebben eindeloos lopen appen, ha, ha. Kijk, het bananenpannenkoekje. Het pannetje soep. Om de knop he-le-maal om te kunnen zetten heb ik heel erg iets nodig. Bewust heb ik gekozen voor natuurlijke producten, in dit geval van Blend New Day.

Hoe kwam je daar zo op?

Ik had al eens een box bij hen besteld, maar zonder Detox. Fantastisch die sapjes. Alle voedingstoffen in een flesje. Normaal gesproken is voor mij veel-groente-door-de-dag-heen het moeilijkst. Eén flesje is al 400 gram groente of fruit. Het is lekker, super makkelijk en ziet ook nog eens leuk uit. De sapjes komen bevroren aan per post en kunnen zo de vriezer in. Brenda zorgt er altijd voor dat er geen rauwe appel in mijn box zit. Want daar kan ik niet tegen. Leuke mensen trouwens! Toegankelijk, betrokken, persoonlijk. En vooral heel erg zichzelf.

En… hoe waren jouw Detoxdagen?

Waan-zin-nig. Het was niet eens smerig, eigenlijk gewoon lekker. En je hoeft drie dagen niet na te denken over je eten. Alleen… toen kwam dag 7, 8 en 9: de opbouwfase. Het zware van deze fase is dat je drie keer per dag moet koken. Lisa had me daar al op voorbereid. Qua tijd is dat lastig voor me. Het was ook nog eens extreem druk op mijn werk. Daardoor kon ik niet helemaal voldoen aan het dieet. Er lag nog notenbrood van de afbouwfase in de vriezer en ik dacht dat dat wel kon. Niet dus. Wat ben ik ziek geweest… Toch ff een blunder, da’s wel iets voor mij, hoor. Tip: afwijken van het menu is niet handig. Ofwel, gewoon hééééél stom!

Wat heeft de Detoxkuur met je gedaan?

Een paar kilo afgevallen. Een paar dagen helemaal van de suikers en koolhydraten af geweest. Trots op mezelf dat ik het hebt volgehouden. Gewoon een goed gevoel dat je lief bent geweest voor je lijf.

Weet je, sowieso voel je je fitter als je bewust met voeding bezig bent geweest. Natuurlijke producten, zoals zaden, noten, fruit, groente, dat is nu belangrijk voor me. O ja, het heeft ook nieuwe recepten opgeleverd. Thuis heb ik altijd een top 10 van gerechten. Daar heb ik nu vijf nieuwe ideeën aan toe kunnen voegen. Zoete aardappel/courgettesoep bijvoorbeeld. Heerlijk. De recepten zijn makkelijk, lekker en we kunnen er met zijn vieren van eten.

En nu weer CrossFit?

Ja, voor het eerst weer na de Detoxdagen. Toen heb ik niet gesport. Crossfit vind ik leuk. Het mooie is dat je ook in andere steden een CrossFit box kunt opzoeken om te trainen. En je bent niet aan tijd gebonden. Ik merk dat ik spierballen krijg. Dat heb ik met andere sporten nooit zo gehad. De sfeer hier in Training Center Twente is top. Geen training is hetzelfde. CrossFit doe je in groepsverband. Toch voelt het hier als een personal training. En… ik ben gewoon gek op Lisa en Martijn.

Waarom doe je dit allemaal?

Om het leven te kunnen leiden (met e-i!) dat ik leuk vind. Dat kan alleen als ik goed voor mezelf zorg. Even realistisch: zoals het nu gaat is het gewoon véél te druk. Zó razend druk, dat moet in 2020 echt anders.

Geschreven door: Betty Morsinkhof
Bron: blendnewday.nl

Close
About
nl_NLNederlands